Stress & Burn-out preventie
en coaching voor bedrijven

Stress en burn-out, een groeiend probleem onder werknemers

Gemiddeld krijgt helaas 1 op de 6 medewerkers te maken met stress en burn-out gerelateerde klachten. Klachten die niet alleen de productiviteit, maar ook het (werk)geluk en de gezondheid van uw medewerker negatief beïnvloeden.

Met de juiste kennis en vaardigheden kunnen medewerkers duurzaam herstellen of deze klachten (op tijd) voorkomen. Daar help ik u en uw medewerkers graag bij, live of online. Het doel: gelukkige, gezonde en bevlogen medewerkers, verzuimcijfers omlaag en de productiviteit omhoog.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met mij op voor meer informatie of het inplannen van een vrijblijvende oriënterende afspraak.

Stress en burn-out preventie

Met stress is in principe niets mis. Het is een belangrijke functie van het lichaam waarmee we optimaal kunnen presteren. Als stress te lang aanhoudt of als je na stressvolle gebeurtenissen/periodes te weinig hersteltijd neemt, kan dit voor allerlei fysieke en mentale gezondheidsproblemen zorgen. Door op een goede manier om te gaan met stress kun je stress en burn-outklachten voorkomen en optimaal presteren. In mijn praktische, inspirerende en hands-on cursussen en workshops leer ik jouw medewerkers alles hierover.

Stress Less stoomcursus of workshop

Tijdens 1 of meerdere interactieve sessies leren jouw medewerkers de skills die ze nodig hebben om stress tijdig te herkennen, verminderen en voorkomen.

Mogelijke inhoud van een
Stress Less Cursus / Workshop

 • Wat is stress en wat doet het met je lichaam en geest
 • Stress signalen herkennen
 • Gezonde versus ongezonde stress
 • Omgaan met hoge werkdruk
 • Prioriteren, begrenzen en een goede werk-privé balans houden
 • Leren ontspannen
 • Energie in balans brengen en een boost geven
 • Minderen piekeren
 • Werken aan een positieve mindset

In-company Mindfulness Minicursus of Mindfulness lessen

Mindfulness is een techniek die wetenschappelijk bewezen effectief is om stress, depressie en angstklachten te verminderen en voorkomen. Daarnaast helpt deze tool om minder te piekeren, je aandacht, concentratie en slaapkwaliteit te verbeteren en positiever in het leven te staan.

Inhoud van de
Mindfulness minicursus

 • Wat is mindfulness?
 • Hoe kun je piekeren stoppen en voorkomen?
 • De ratrace en automatische piloot in je leven doorbreken.
 • Hoe werkt je stress-systeem en hoe kun je deze positief beïnvloeden?
 • Verschillende soorten mindfulness oefeningen proberen, wat werkt het beste voor jou?
  Meditatie, ademhalingsoefeningen, visualisatie, werken met gedachten enz.

Mindfulness lessen

Hoe meer je oefent met ontspannen en mindful zijn, des te makkelijker en automatischer je dit toe kunt passen in je dagelijks leven. Terugkerende mindfulness lessen kunnen jouw medewerkers hierbij helpen. Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden.

Op maat gemaakte bedrijfsworkshops en cursussen

Ieder bedrijf is uniek en heeft zijn eigen uitdagingen. Mogelijk passen de eerdergenoemde cursussen dan ook niet bij jouw vraagstelling of wensen. Ik denk graag mee hoe we de stress die jouw medewerkers ervaren kunnen verminderen.

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een gratis brainstormsessie.

Stress en Burn-out Coaching

Helaas komen preventieve interventies soms te laat en is er reeds sprake van stress of burn-out gerelateerde klachten bij medewerkers. Een medewerker functioneert minder goed, zit niet lekker meer in zijn of haar vel en meldt zich (vaker) ziek. Voorbeelden van stress gerelateerde klachten zijn: Het verliezen van overzicht over de werkzaamheden, steeds meer dingen vergeten, deadlines niet meer kunnen halen, slaapproblemen, somberheid, angstklachten, emotionele instabiliteit, gejaagdheid in doen en laten en overmatig piekeren.

Een specialistische aanpak van stress en burn-out klachten geeft niet alleen snellere en betere resultaten maar zorgt er ook voor dat terugval in de toekomst voorkomen kan worden.

Stress en Burn-out Coaching: Mijn aanpak

Het succes van mijn op maat gemaakte stress en burn-out coaching trajecten zit hem in een diepgaande, integratieve aanpak waarbij zowel herstel van de klachten als persoonlijk transformeren centraal staan. Op die manier wordt het probleem bij de bron aangepakt en leert een medewerker stress en burn-out klachten in de toekomst zelf te voorkomen.

De achterliggende werkwijze:

Kennis
Hoe werkt je lichaam en je brein?
Welk effect heeft stress hierop?

Medische achtergrondinformatie over de werking van het lichaam, je hersenen, stress, inspanning en ontspanning, slaap, angst, depressie etc.

Psychotherapeutische technieken
Jouw gedachten, gevoelens en gedrag begrijpen en positief veranderen.

Psychodynamische psychotherapie (ISTDP)
Cognitieve gedragstherapie (CGT)
Acceptance and Commitment therapy (ACT)

Mindfulness & Yoga
Ontspannen, minder piekeren, meer positieve gedachten en een helpende mindset ontwikkelen.

Meditatie & Ademhalingstechnieken (breathwork)
Ontspanningsoefeningen
Visualisatie
Vergroten van je (zelf)bewustzijn
Leer signalen van je lichaam herkennen

Stress en Burnout Consultatie

Komen er stressgerelateerde klachten voor bij jouw medewerkers en kunt jij als werkgever hierbij wat hulp gebruiken? Als stress en burn-out expert help ik je graag verder. Neem per mail, whatsapp of telefonisch contact met mij op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Voorbeeldvraagstukken:

 • Heeft mijn medewerker een burn-out?
 • Hoe kan ik mijn medewerker(s) het beste ondersteunen bij het herstellen van stress of burn-out gerelateerde klachten (belastbaarheid, inzetbaarheid, alternatieve werkzaamheden etcetera)?
 • Zijn er binnen het bedrijf (bijvoorbeeld op management of teamniveau) mogelijkheden om het stressniveau van medewerkers te verlagen?

Meer informatie

Zowel online als live sta ik voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie of het plannen van een gratis brainstormsessie om te kijken hoe ik jou en je medewerker(s) verder kan helpen